Vesti

Tribina u Subotici

sub1LDP je juče na Otvorenom univerzitetu održao tribinu o platformi za Vojvodinu pod sloganom „Vojvođanska akcija“, čime je predstavljeno rešenje pitanja autonomije severne pokrajine.

Na tribini su učestvovali  predsednik GO LDP Subotice Robert Šebek, potpredsednik stranke Dušan Mijić, kao i član političkog saveta pokrajinskog LDP-a Dimitrije Boarov.

„LDP je pokrenula akciju diskusija na temu platforme za Vojvodinu postavljajući suštinsko pitanje zašto nam treba autonomija i nudeći 10 odgovora zbog čega je Vojvodina u stanju u kome je i zašto joj treba autonomija, šta sa tom autonomijom treba da se uradi. Mislim da je to pitanje i šire od LDP-a, to je pitanje vojvođanskog društva, to je pitanje nas kao građana. LDP je otvorila to pitanje, očekujemo da se uključe kako civilni sektor, NVO, pojedinci, možda i političke stranke koje promišljaju o Vojvodini kako bi se napravio konsenzus na pitanje autonomije Vojvodine koje treba da obezbedi bolju organizaciju života tako što ćemo imati u složenoj državi Srbiji rešeno pitanje autonomije Ustavom Vojvodine koji treba da obezbedi ona prava Vojvodini kojim će se ona osećati ravnopravno sa ostalim delovima Srbije“ – istakao je Mijić.

LDP insistira na osposobljavanju autonomne pokrajine, da i svojim zakonodavnim i sudskim radom obezbedi potpunu zaštitu demokratskog ustrojstva Srbije u skladu sa specifičnim potrebama Vojvodine. Liberalno demokratska partija zahteva sustinsku autonomiju – sopstvenu imovinu i prihod, zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player