Vesti

Tomislav Nikolić u kampanji SNS za lokalne izbore u Vrbasu

Odlazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegovo prizemno uključivanje u finiš kampanje za lokalne izbore u Vrbasu je gaženje elementarnog reda, pritisak na birače i pretvaranje lokalnih izbora u paravan za zloupotrebu predsedničke pozicije u partijske svrhe.

LDPV logo

Nikolić ovim poništava iluziju o sebi kao nadstranačkom predsedniku, koju je pokušao da stvori formalnim povlačenjem sa pozicije predsednika SNS. Nažalost, predsedniku Republike je kampanja njegove bivše stranke važnija od reda na koji ga obavezuje činjenica da mora da se drži van svakodnevnih partijskih borbi, a pogotovo da vodi računa o ugleda pozicije koju trenutno zauzima.

Čak ni prethodni predsednici, iako su često izlazili iz granica predsedničkih ovlašćenja ili bili i predsednici stranaka, uglavnom nisu ovako direktno devalvirali princip podele vlasti i nisu neukusno ulazili u lokalne kampanje po manjim opštinama u Srbiji.

Nije odlazak predsednika Republike u Vrbas izolovani incident. Tamošnja kampanja je pretvorena u borbu na život i smrt, uz atmosferu velikog pritiska kombinovanog estradnom kampanjom. Pre nekoliko dana je u Vrbasu gostovala Crvena zvezda kojom upravljaju kadrovi vladajuće koalicije SNS-a i SPS-a, prošle nedelje tamo je bio direktor državnih subvencionisanih Železnica, u međuvremenu kroz Vrbas marširaju državni funkcioneri svih nivoa.

Želimo red u Srbiji, a za uvođenje tog reda i poštovanje institucija je najodgovorniji predsednik Nikolić. Zbog toga od Nikolića tražimo da se povuče iz izborne kampanje u Vrbasu i da omogući građanima Vrbasa da mirno i bez pritiska glasaju na nedeljnim izborima. Bez toga, Srbija će i dalje više ličiti na zaostalo društvo u kojoj institucije postoje samo na papiru, nesposobna da se modernizuje i prihvati pravila političkog života moderne Evrope

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player