Vesti

Izbori u Vrbasu neregularni

LDPV logoOpštinski odbor Liberalno demokratske partije u Vrbasu traži poništavanje rezultata današnjih lokalnih izbora zbog brojnih neregularnosti koje su ih pratile. Atmosfera straha koju su uoči izbora u našoj opštini uspostavili i tokom čitave kampanje širili oni koji večeras slave trebalo bi da zabrinu sve one koji podržavaju prodemokratske snage u Srbiji. Smatramo da je potrebno raspisati nove izbore, koji bi bili održani u demokratskoj atmosferi i na kojima bi građani mogli slobodno da izraze svoju volju.

Na lokalnim izborima u Vrbasu pogaženo je svako načelo demokratije. U atmosferi pritiska i zastrašivanja koja je stvo

Naši aktivisti su u kampanji bili izloženi najbrutalnijim pritiscima, šikaniranju i maltretiranju. Poslastičarnica u Kucuri, koja je u vlasništvu našeg člana, demolirana je odmah nakon posete predsednika LDP Čedomira Jovanovića. Jovanovića su tog dana ispred poslastičarnice dočekali naši aktivisti, a domaćin ga je sačekao sa slavljeničkom tortom. Sastali smo se, popričali sa ljudima, širili optimizam i nadu da će sutra biti bolje. Očigledno je da to nekima smeta i da žele da suzbiju glas svih dobronamernih snaga, ne birajući sredstva. rena u našoj opštini građani se nisu mogli slobodno izjasniti. Ono što nas najviše brine je činjenica da najodgovorniji za vanredno stanje uvedeno u Vrbasu tokom izborne kampanje večeras slave.

Ovo je, nažalost, samo nastavak prakse viđene tokom kampanje koju je naša partija prethodno vodila u nemogućim uslovima u Zemunu i u Kosjeriću. To nikako ne sme uplašiti reformske snage u Srbiji. Naprotiv, mora im dati dodatnu snagu i predstavljati jak impuls za borbu za bolju budućnost u našoj sredini, ali i u celoj Srbiji.

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player