Info

Saopštenje za javnost

VREME-JE-Kampanja u izbornoj trci pruža mogućnosti da svaka stranka iznese šta misli o pojedinim političkim pitanjima. LDP je stranka koj oduvek, sa ponosom, ističe svoje političke stavove, posebno svoj poziv gradjanima na bojkot referenduma kojim je donesen Ustav iz 2006. godine.

Vojodina je, posebno,  bila  nezadovoljna svojim položajem po  Ustavu iz 2006. godine, te je prihvatila poziv na bojkot, tako da  Ustav nije izglasan na referendumu, u Vojvodini.

Pokrajinski odbor LDP-a podseća Borisa Tadića na činjenicu da je Ustav donela Demokratska stranka, dok je on bio njen predsednik. Nabrajajući svoje uspehe u privlačenju stranih investitora, juče u Kikindi, Boris Tadić je, zaboravio da spomene Gasprom njeft i NIS  koji  u Kikindi eksploatacijom banatske nafte zaradjuje godišnje 700 miliona dolara. Tadić je zajedno sa Koštunicom doveo  tu veliku kompaniju i predao joj, gotovo, budzašto banatska naftna polja.

Od eksploatacije nafte Kikinda bi trebalo da izgleda kao Kuvajt, a Tadić se mogao juče i lično uveriti kako Kikinda izgleda od posledica njegove transakcije, liči na kuvajtsku pustinju.

Dobro je što se u Kikindi nije pojavio i bivši ministar poljoprivrede, u Vojvodini zapamćen kao čovek koji se nije razumeo u poljoprivredu Vojvodine, koja se razlikuje od poljoprivrede brdskih predela, što se golim okom može primetiti, ali se nije primećivalo u agrarnom budžetu ministra Petrovića.

Z a sve te greške  Vojvođani će kazniti koaliciju oko NDS koja bi trebalo da zna šta je Vojvodini važno, ali je propustila priliku da to uradi. Pozivamo Vojvodjane da nam pomognu u poslovima koji nas čekaju.

Vreme je da se  redefiniše  energetski sporazum sa ruskom federacijom.

Vreme je da poljoprivredu vodi Vlada Vojvodine, a ne Vlada Srbije.

Vreme je da se donese novi Ustav.

Vreme je za Vojvodinu.

Dušan Mijić,

Predsednik Pokrajinskog odbora LDP-a

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player