Info

Moratorijum na kampanju 12.marta

Na sednici Predsedništva LDP, doneta je odluka o načinu obeležavanja 12. marta i obustavljanju svih izbornih aktivnosti LDP-a u tom danu. Predsedništvo LDP je odlučilo da – kao i uvek u poslednjih 10 godina – pozove sve koji poštuju političko nasleđe i rezultate reformske politike pokojnog premijera Zorana Đinđića, da 12. marta učestvuju u tradicionalnoj „Šetnji za Zorana”.

U šetnju pozivamo sve koji osećaju da u njoj treba da učestvuju, bez obzira na to da li su članovi naše stranke. Za LDP “Šetnja za Zorana” nikada nije bila partijski skup, nego zajednički izraz građanskog poštovanja i sećanja na političke rezultate Đinđićeve politike. Šetnja je napor Srbije da ne dozvoli sebi da se uspomena na Zorana izbriše i zaboravi.
Kao i uvek do sada, pozivamo sve građanke i građane da u Šetnji učestvuju bez stranačkih obeležja i da tako zajedno očuvamo nadpartijski duh tog velikog i važnog događaja.
Istovremeno, LDP želi da naglasi da ovogodišnjoj “Šetnji za Zorana” pristupamo i uz posebnu odgovornost koju osećamo, a s obzirom na okolnosti u kojima se Šetnja održava. Ne želimo da se 12. mart upotrebljava ili zloupotrebljava u političkoj borbi i za potrebe kampanje za izbore koji se održavaju 16. marta.
Zbog toga je LDP odlučila da 12. marta u potpunosti obustavi tekuću izbornu kampanju za taj dan. LDP 12. mart smatra danom izborne ćutnje. LDP poziva i sve druge političke partije da postupe isto i da se u danu “Šetnje za Zorana” uzdrže od svih svojih dnevnih partijskih aktivnosti u kampanji.
Duboko verujemo da je 12. mart važan dan za Srbiju, da daleko prevazilazi okvire partijske borbe na izborima i da je politička i građanska dužnost svih stranaka da se uzdržavaju od korišćenja ovog datuma u izborne svrhe.

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player