Vesti

Maraton za Vojvodinu – Kikinda

thumb (1)Glasamo da ekonomija bude ispred politike

– Danas prolazimo kroz svako vojvođansko mesto jer želimo da napravimo poslednji dogovor pred veliki posao koji počinje 16. marta. Pred nama su izbori na kojima Vojvođani ovog puta treba da glasaju za sebe. Život koji se danas živi u ovoj divnoj zemlji je loš, ne zato što smo loši mi, nego pre svega zato što plaćamo cenu za neodgovornu politiku koja se godinama vodila. 16. marta i vi ovde u Kikindi, i svaki birač u Vojvodini i Srbiji treba da kazni sve koji su tu politiku vodili prethodnih 25 godina, one koji su zemlju uništili i one koji nisu bili sposobni da iskoriste šansu koju su bili dobili. Treba da kazne Dačića, Vučića i Nikolića, Tadića i Čanka, koji se sakrio iza njegovih leđa s idejom da doveka može u Vojvodini da opstaje tako što će uzimati glasove, pa ih nositi najnesposobnijima u Beogradu. Mi u LDP ne želimo glasove Vojvođana, već dogovor s njima – rekao je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović u Kikindi u nastavku “Maratona za Vojvodinu” u kome će karavan obići deset vojvođanskih gradova.

– Moramo promeniti organizaciju zemlje, doći do dogovora o novom Ustavu, omogućiti ljudima više prava i s tim pravima adekvatne obaveze. Samo tako možemo promeniti život i učiniti sigurnijom budućnost pred nama. Sve treba da se menja, između ostalog i političari. Oni koji na izbore izlaze moraju biti svesni jedne istine. Ako glasaju po starom, živeće se po starom. Ako glasaju za sebe, onda će se prvi put i u Kikindi i Vojvodini i Srbiji desiti ono što je preduslov ozbiljnih i korenitih promena. Glas za sebe je glas za poruku da je vreme i da na to treba jednom zauvek staviti tačku. Nikad više na izbore da bi se na njima branio Knin, politika na Palama, da bi se delili za i protiv Miloševića, Tadića, Koštunice, Nikolića, ko zna koliko puta tako, jednom na izbore pa da glasamo za budućnost svoje dece koja treba da žive pored nas, za mir na našim ulicama koji treba da zavise od policije koju ćemo birati mi, a ne nesposobni beogradski ministri i ovde u Kikindi i u Beogradu. Jednom na izbore pa da glasamo za ekonomiju koja će biti ispred politike i politike koja će služiti svima i voditi računa o ceni koju društvo plaća za odluke koje ta politika donosi – naveo je lider LDP.

On je istakao da veruje u drugačiju budućnost i tražio podršku kako bi sa građanima mogao tu budućnost da obezbedi.

– Siguran sam da ćemo napraviti prvi korak tog 16. marta, a nakon toga mi biramo i za to tražim podršku. Tražim od Kikinde podršku da ne dozvolimo Vučiću apsolutni vlast. Jedan čovek i jedna stranka ne mogu biti zamena za vašu Vojvodinu, moj Beograd i našu Srbiju koju želimo da stvorimo. Ne želim da živim u SNS i budem deo Vučićeve vizije. Isto tako, ne želim ni ratove, ni podele. Tražim podršku za politiku koja će izaći pred Srbiju 17. marta i od nje tražiti da bespogovorno prihvati one vrednosti koje simbolizuje Zoran Đinđić. Juče smo šetali za njega jedanaesti put za njega i rekli da je to poslednja šetnja u koju idemo kao društvo koje se seća te 2003. godine i onog što je moglo da bude. Neka mart 2015. godine bude mart u kom ćemo na jedan dan prekinuti veliki posao, pogledati jedni druge i reći da konačno živimo u  Srbiji za koju je taj čovek poginuo, Srbiji na koju imamo pravo, Srbiji koja konačno treba da postane izraz onog što je najbolje u nama – kazao je Jovanović.

Lider LDP je napomenuo da Vojvodina mora da bude slobodna i od Koštunice, i od Tadića, ali i od onih koji danas uništavaju zidove po Kikindi s porukom da ovde nisu dobrodošli oni koji bi želeli glas Kikinđana.

– Ja želim podršku Kikinđana, oni su davali glasove drugima i svoju sreću nisu našli. Želim da rade, odlučuju o rudnoj renti, želim da nas podrže u našoj nameri da potpuno reorganizujemo državu i njima omogućimo efikasnu lokalnu vlast sposobnu da da odgovor na pitanje 6 000 ljudi koji su nekad radili u Livnici naspram hiljadu, dve koji rade sada, da odgovor na pitanje vašeg kombinata, vašeg mlina, pitanje Baninija koji je u stečaju… – rekao je Jovanović.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player