Vesti

Maraton za Vojvodinu – Ruma

– Zemlja koju pred sobom vidimo nije onakva kakva mi želimo da bude. Posle godina priče o onome što treba da se radi, mislim da imamo pravo da kažemo da je došlo vreme da mi konačno taj posao uradimo. Ovo je poslednji dan kampanje, ali nije poslednji dan našeg zajedničkog rada. Idemo u taj 16. mart svesni svega što taj dan čini posebnim. Taj dan je naša šansa, šansa za svakog pristojnog čoveka koji želi da radi i da živi od svoje plate. Šansa da konačno život u Rumi bude vredan onoliko koliko su najvredniji među vama, da vam u Rumi bude onako kako radite – rekao je predsednik Liberalno demokratske partije u Rumi.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je u Rumi u okviru “Maratona za Vojvodinu” rekao da ljudi žive užasan život, ne zato što su to birali i zato što tako žele, već zato što plaćaju svojim životom cenu za neodgovornu politiku koja se u ovoj zemlji vodi 25 godina.

– Plaćamo za politiku koja je počela onom čuvenom rečenicom “ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo”, pa “malo morgen”, “nećemo se saginjati”, “ješćemo korenje”. Evo nas danas u 21. veku kao najnesrećniji narod u Evropi, zato što se problemi ne rešavaju, što im se ne ide u susret, što se još ne postavlja pitanje cene politike koja se vodi – naveo je Jovanović.

– Ne može se u izbore, a da se zaobiđe Srem. Kažu za vas da ste nezgodni, drčni, da s vama nije lako. Kažu i ono što političari po pravilu izbegavaju – da se zna čiji je Srem. Nekad je bio Šešeljev, kažu danas je Vučićev, u međuvremenu se ponegde desilo da bude Tadićev, a još nisam čuo za Srem koji će pripasti Sremcima. Želeo bih da 16. marta ne glasamo samo, nego da izborimo svoje pravo da svaki budući dan bude dan u koji ćemo zakoračiti s idejom koji posao treba da radimo, koji teret da preuzmemo da bi nam sutra bilo bolje. Sve što vidimo oko sebe je dokaz gluposti koja je uništila zemlju, ali i naše sposobnosti da u njoj nešto stvaramo – kazao je lider LDP.

Jovanović je istakao da svi koji su vodili Srbiju, izlazili na izbore i dobijali podršku, treba da se suoče s onim s čim se suočava svaki radnik u ovoj zemlji, s rezultatom posla koji su uradili.

– Glasajte za Dačića ako vam nije dosta 25 godina muke. Glasajte za Tadića čak i kad vam ne kaže izvinite što ste za mene glasali, a ja osam godina u vas nisam pogledao i oprostite što sam svaki put kad sam vas pogledao, neku štetu vama napravio. Danas kad se iza Čanka krije, kaznite ga i ne dozvolite da opet dobije vašu podršku samo zato što vas plaši nekim drugim. Ne dajte da umesto Srbije na koju imamo pravo dobijemo mogućnost da živimo život u SNS – rekao je Jovanović.

Lider LDP je napomenuo da ovu zemlju ne može na noge podići jedan čovek, ni jedna stranka, ali mogu zemlju da unište.

– Glasajte za nas jer ne režimo i ne ujedamo i kažemo ono što mislimo i uvek vodimo računa o težini reči koje izgovaramo. Taj teret sami preuzimamo. Da je bilo više pameti, sposobnsoti i elementarnog poštenja, sigurno bi danas bilo mnogo bolje. Kad sprovode ostatke naše politike, očekuju da im se divimo, da zaboravimo da je ta politika mogla biti realizovana i mnogo ranije, uz manju cenu i veću korist za čitavu zemlju. Ova naša divna Srbija i Vojvodina moraju biti iz korena promenjene, jer nam propadaju pred očima i mi sa njima – kazao je lider LDP.

– Kažu da Vojvodina može pola Evrope da hrani, a gladna je, kao i čitava Srbija. Nije gladna samo hleba, već i nade, optimizma, jasnog plana, prava i obaveza koje će biti logičan izraz svega što u životu želimo i moramo da imamo, treba da stvorimo i stvaramo – rekao je Jovanović.

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player