Vesti

Mijić: Sačuvajmo LDP

Dusan-MijicLDP nije prošao cenzus i nije u parlamentu. Analizu rezulatata predsedništvo je započelo u petak 21.03.2014  sa  spolja nametnutom  temom: da li Čedomir Jovanović treba da podnese ostavku zbog neuspeha  na izborima.

U samoj izbornoj noći predsednik Jovanović  je najavio svoju spremnost da ostane na čelu stranke.

Nekoliko činjenica:

Liberalno demokratska partija  predsednika stranke bira na  neposrednim izborima, glasale su hiljade  članova sa pravom glasa.

Na sednici  Predsedništva Čedomoir Jovanović je odmah na početku sednice saopštio da je ponudio da do skupštine stranku vodi Nenad Milić zamenik predsednika, što je on odbio. Potom je to isto ponudio i potpredsedniku Bojanu Djuriću, koji je takodje odbio da vodi stranku do skupštine koja će biti izborna.

Većina članova Predesdništva je podstakla Čedomira Jovanovića da do glavnog odbora i skupštine  stranke vodi stranku. Neprihvatanje bi bio kraj LDPa, jer niko  nije bio spreman  da  ga dalje vodi. O tome je reč.

Na sednici su diskutovali gotovo svi članovi predsedništva i složili se da se rasprava o rezultatima izbora nastavi na organima stranke.

Predsedništvo PO  LDP Vojvodina će  u  utorak 25 marta analizirati rezulatate izbora. O ovome  je predsedništvo obavešteno na sednici.

Ivan Andrić je na sednici podneo ostavku, Bojan Djurić je  nezadovoljan rezultatima saopštio da se neće kandidovati na narednim izborima za potprededika. Nisu bili zadovoljni ni tokom  diskusije.   U svojim govorima nisu krili razočaranost neuspesima. Na sednici  političkog saveta I predsedništva Bojan Djuric je ponovio da je osmišljavao politiku jasnog zahteva da LDP  udje u vlast i bude garant promena . Istini za volju većina u rukovodstvu je to  podržavala uz upozorenja da je važno ne izgubiti  identitet LDP.

Sačuvati dignitet čoveka. Sačuvati LDP i dignitet  onoga ko  je najviše uložio u LDP, kako enerije tako i ličnog rizika. To je bila odluka  većine članova predsedništva u petak 21 marta.

I na kraju da dam i svoje vidjenje izneto na predsedništvu.

Pripremajući se za sednicu odlučio  sam da govorim o politici,  organizaciji I finansijama LDPa. Odustao sam pre sednice jer sam ocenio da je mnogo važnije danas odbraniti LDP od razaranja nametnutog spolja i potrebi očuvanja   medjusobnog poverenja unutar stranke kako bi se  sačuvala   alternativa koju je LDP predstavljao u političkom životu od osnivanja.

Gde smo pogrešili i da li smo pogresili?  Na to pitanje će  organi stranke  morati dati  odgovor. O tome moramo dalje razgovarati u stranci.

Iz ovoga svi moramo izvući  i lične pouke.

LDP mora da se menja, mora iskoristiti vreme koje je pred nama da se širina  koja se traži izvan stranke unese i u samu stranku.

Sačuvati svakog menadžera i kada to ne bude,  sve funkcionere  i kada to ne budu, sve  koji su glasali za LDP  i zatražiti pomoć od onih koji nisu glasali 16 marta da zajednički sačuvamo alternativu  iz koje će moći da se nešto gradi kada se nada u Vučića pretvori u surovu realnost.  Moramo  poštovati jedni druge i razgovarati   o neuspehu na izborima, ali mirno, staloženo sa medjusobnim uvažavanjem.

Dušan Mijić

Potpredednik LDP-a

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player