Info

POZIV NA PARLAMENTARNI FER- PLEJ

Svakodnevni događaji na političkoj sceni Vojvodine sve više pokazuju besmislenost i atrofiju  parlamentarizma i višestranačja. Skoro da nema sredine u kojoj nije došlo do „dobrovoljnog“ i na „ideologiji“ zasnovanih prelazaka poslanika i odbornika iz jedne u drugu stranku ili koaliciju.

Ta opasna epidemija u poslednjim nedeljama doživljava vrhunac i postavlja se pitanje kakav će biti krajnji epilog.

Prekrajanje izborne volje sa prošlih izbora, za pokrajinu i lokal, bez obzira na nesuvisla i neargumentovana obrazloženja aktera , za posledicu će imati totalnu degradaciju demokratskih principa i potrebe za izražavanjem izborne volje građana.

U svakoj društvenoj aktivnosti, pa i u politici, mora postojati minimum moralnih normi i kodeksa ponašanja. Nije samo cilj zauzeti, za sebe, što bolji položaj pred nastupajuće izbore, te dedzavujisati i onemogućiti političkog protivnika. Suština je uspostaviti demokratske vrednosti, u slobodnoj i otvorenoj atmosferi definisati izbornu volju građana i strogo poštovati utvrđena pravila igre.

U tom smislu Pokrajinski odbor LDP-a  predlaže svim stranakama koje deluju na području Vojvodine da se potpiše Sporazum o parlamentarnom fer-pleju, kojim bi se uspostavili korektni i demokratski odnosi u političkom životu na ovim prostorima. On bi sadržao predlog da, od 1. maja 2015. god. pa do završetka izbornog procesa, se prestane sa vrbovanjem, pritiscima i drugim nepolitičkim uticajem na odbornike i poslanike.

Na taj način bi se doprinelo smirivanju strasti i normalizaciji političkih odnosa, koji nisu borba „na život i smrt“, već stvaranje uslova za bolji i civilizovaniji život građana Vojvodine.

Predsednik PO LDP

Saša Šućurović

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

April 2018
M T W T F S S
« Apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Get Adobe Flash player